Tüm Bloglar
Eylül Ayı Bahçe Bakımı: Eylül Ayında Bahçeye Ne Ekilir? Eylül Ayında Bahçe Temizliği Nasıl Yapılır?
Eylül ayı sonbahara geçiş ayıdır. Sıcaklıkların azalmaya başladığı ve bitkilerin, toprağın bakım istediği bir aydır. Güzel bir güz bahçesi kurmak için bahçenizi, tarlanızı kışa hazırlamak için daha fazla bakım yapmanız gerekir.
ZEYTİN HASADI - ZEYTİN TOPLAMA YÖNTEMLERİ - ZEYTİN HASADINDA KULLANILAN MALZEMELER
Günümüzde zeytin hasadının geleneksel ve modern olmak üzere bir çok yöntemi vardır. Hasadı yapan kişi zamanına, iş gücüne ve elde etmek istediği mahsül kalitesine göre kullanacağı yöntemi belirler.
VİYOL NEDİR? KULLANIM ALANLARI NELERDİR?
Viyol, plastik malzeme kullanarak yapılan küçük delikleri bulunan ve içinde tohum yetiştirilmek için yapılan kare ve yuvarlak formları bulunan aparatlardır.
FİDAN TORBASI NEDİR NİÇİN KULLANILIR ?
Fidan torbaları sebze, meyve ve çiçek fidelerinin üretilmesinde, taşınmasında kullanılır.
ISI PERDESİ (AGRİL) ISI MI VERİR ? ISIYI NASIL KORUR ?
Isı perdesi, Don kırağı Örtüsü (AGRİL) dışarıdan ısı vermez. Soba niteliği yoktur. Gündüz alınan ısıyı içeride muhafaza eder. Güneş batarken düşen ısının geç salınmasını sağlar.
DON KIRAĞI ÖRTÜSÜ (AGRİL) NEDİR ? NASIL KULLANILIR ?
Agriller ortam ısısını 4 ile 5 derece arası artırır. Böylece toprak ısısını hem koruyup hem düzenleyerek tohum çimlenmesini hızlandırır.
AGRİL NEDİR?
Zirai don kırağı örtüsü olarak da bilinen agriller dikilen ürünlerin soğuktan korunması için kullanılır. Ayrıca direkt ürünlerin üzerine serilip örtü altı yetiştiriciliği yapmak da mümkündür.
TOPRAKSIZ TARIM NEDİR?
Topraksız tarımda toprağa dikim yapılmaz. Toprak yerine özel hazırlanmış bir solüsyon içine dikim yapılır. Bu solüsyon bitkinin topraktan alması gereken besinleri mineralleri içeren bir maddedir.
JEOTERMAL SERACILIK
Jeotermal kaynak kullanılarak ısıtılan seralarda, bitki gelişimi ve döllenme için gereken sıcaklık daha ekonomik şartlarda sağlanmaktadır.
SERA VE SERACILIK NEDİR?
Sebze meyve ve çiçek gibi bitkilerin normal mevsimlerinin dışında yetiştirilebilmesi için oluşturulan mekanlara “sera”; seralarda yapılan üretimlere ise “seracılık” denir.