ISI PERDESİ (AGRİL) ISI MI VERİR ? ISIYI NASIL KORUR ?

10-12-2022 11:54
ISI PERDESİ (AGRİL) ISI MI VERİR ? ISIYI NASIL KORUR ?

ISI PERDESİ (AGRİL) ISI MI VERİR ?

ISIYI NASIL KORUR ?

Isı perdesi, Don kırağı Örtüsü (AGRİL) dışarıdan ısı vermez. Soba niteliği yoktur. Gündüz alınan ısıyı içeride muhafaza eder. Güneş batarken düşen ısının geç salınmasını sağlar. Örnek vermek gerekirse dışarısı 0 derece iken içerisi 3 derece olur. Dışarısı -5 derece iken içerisi -2 derece olur. Agriller mikro klima etkisi yapar. Normalde o bölgede yetişmeyen tarım ürünlerini Agril sayesinde mikro klima etkisi yaratarak yetiştirmemiz mümkünüdür.

Tabi bitkinin yetişmesi için gerekli tek etken ısı değildir. Bitkinin ışığa da ihtiyacı vardır. Işık olmadan bitki fotosentez yapamaz. Işık geçirgenliği yoksa bitki ışığa ulaşabilmek için hızlı büyür. Hızlı büyüyen bitki meyve vermez. Bundan dolayı ışık geçirgenliği çok önemli noktalardan biridir. Agriller ışık ve hava geçirgenliğine sahiptir. Bitkinin alması gereken ışığı ve havayı bitkiye sağlar.

Bir diğer önemli nokta da hava geçirgenliğidir. Bitkiyi havasız bırakıp boğmamak gerekir. Agrilin gramajı arttıkça hava ve ışık geçirgenliği azalır. Bundan dolayı sera içine düşük gramajlı Agril kullanılması daha uygundur. Eğer çok soğuk bir bölge ise ve düşük gramajlı agriller bitkiye gerekli ısıyı veremiyor ise yüksek gramajlı agril de kullanabiliriz. Ancak sera içinde yüksek gramajlı agril kullanacaksak agrili mutlaka gündüz bitki üstünden kaldırmak gerekir. Agril gündüz açılır, güneş batmadan kapanır. Gramajlar ile ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kırağı (kristal buz tanecikleri), bitki için zararlıdır ve bitkiyi çürütür. Agrillerin en büyük avantajlarından biri de bitkiyi kırağıdan korumaktır. Bitkilerin üzeri agril ile örtülü olacağı için kırağı bitkiye değil agrile düşer ve bitki ile hiç teması olmaz. Böylece agriller bitkiyi kırağıdan %100 korur.

 

AGRİL KULLANARAK ERKENCİLİK NASIL SAĞLANIR?

Bitkiler için ışık çok önemlidir. Eğer bitki ışıksız kalırsa, ışığa ulaşmak için hızlı büyür. Yaprakları hızlı büyüyen bitki meyve vermez. Ancak meyvesi olmayan yaprak bitkilerde bu durumu dezavantajdan, avantaja çevirebiliyoruz. Marul, roka, maydanoz gibi meyvesi olmayan yaprak bitkiler ve havuç, turp, pancar gibi kök bitkiler örtü altında yani Agril altında kaldığında ışığa ulaşmak için daha hızlı büyür ve bu durum bize üretimde erkenciliği sağlar.

Agriller %3 UV ile güneşe karşı dayanıklı olup uzun yıllar kullanılabilir. %100 dönüştürülebilir, ekosisteme uyumlu ve doğaya karşı zararsızdır. Organik ve iyi tarım uygulamalarında oldukça tercih edilmektedir.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.